Nemci grade mini hidrocentrale

Opština Vrnjačka Banja i nemačka kompanija EES Group Gmbh iz Frankfurta potpisaće u ponedeljak sporazum o investiciji u izgradnju tri mini hidrocentrale.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.12.2014.

11:19

Default images

Sporazum je vrenam 65 miliona evra.

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji na korišćenju obnovljivih izvora energije i hidroenergetskog potencijala te teritoriji te opštine, predvidja izgradnju tri minihidroelektrane na Zapadnoj Moravi, ukupne snage od 26 megavata (MW).

Procena ukupne vrednosti ulaganja pre detaljnog projektnog rešenja u ove projekte iznosi izmedju 2,3 i 2,7 evra po vatu instalisane snage.

Sporazum će potpisati direktor EES GROUP doo iz Ljubljane Boštjan Župančič i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban DJurović.

Potpisivanju Sporazuma, kako se očekuje, prisustvovaće i ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, navedeno je u saopštenju Opštine Vrnjačka Banja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: