Deo novca iz IPA za otpremnine

Ministarka Jadranka Joksimović kaže da postoji mogućnost da deo sredstava iz IPA fondova bude dat kao socijalna podrška preduzećima u restrukturiranju.

Izvor: B92

Nedelja, 21.12.2014.

10:06

Default images

"To znači da ćemo moći, ako to dobro isprogramiramo, da dobijemo značajna sredstva za programe i samozapošljavanja i otpremnina", kazala je Joksimović za Pink.

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije, koja je nacionalni IPA koordinator, rekla je da je da je već proverila da li takva mogućnost postoji i dobila potvrdan odgovor.

"Države članice će nam sigurno izaći u susret, na nama je samo da budemo vrlo odgovorni i precizni u formiranju planova", istakla je Joksimović.

Ona je rekla i da je Srbija dobila mogućnost da deo sredstava, čak 62 miliona evra, opet prenameni za potrebe sanacije šteta od poplava.

"Dobili smo već iz Fonda solidarnosti EU još 60 miliona evra bespovratnih sredstava, i mislim da će ona u januaru, februaru biti dostupna", kazala je Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: