Poljoprivreda uštedela 4 mlrd RSD

Ministarstvo poljoprivrede uspelo je da uštedi više od četiri milijarde dinara ove godine, koje će biti preusmerene u subvencije.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.12.2014.

12:57

Default images

To će omogućiti da u 2015. godinu po prvi put uđemo bez balasta višegodišnjih dugovanja, izjavila je Tanjugu resorna ministarka Snežana Bogosavljević Bošković.

Prema njenim rečima, reč je o istorijskom uspehu, jer će biti izmirena zaostala dugovanja iz prethodnog perioda koja su se prenosila iz godine u godinu i optertećivala agrarni budžet.

Bogosavljević Bošković je, nakon sastanka sa načelnikom Sremskog upravnog odbora Ilijom Milinovićem i čelnicima opština tog okruga, rekla da je agarrni budžet za 2014. u potpunosti realizovan.

"Ove godine po prvi put od osnivanja Uprave za agrarna plaćanja su u potpunosti isplaćena sredstva namenjena za subvencije za ovu godinu", rekla je Bogosavljević Bošković.

Ministarka je podsetila da je predloženo da se u narednom periodu, kao deo sveobuhvatnih mera štednje, subvencionišu samo poljoprivrednici sa posedima do 20 hektara i da se ne daju subvencije za državno poljoprivredno zemljište koje je predmet zakupa.

Ideja je da se podrži stočarstvo i zaštite mali proizvođači, a sve ostale mere agrarne politike, uključujući i premije za mleko, ostaju iste, rekla je Bogosavljević - Bošković, dodajući da će biti uvedene dve nove mere kao podrška razvoju stočarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: