Kriza utiče i na igre na sreću

Ekonomska kriza i dalje ima veliki uticaj na ukupne uslove poslovanja u Srbiji, pa tako i na oblast igara na sreću.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.12.2014.

09:45

Default images

Ovo je izjavio direktor Udruženja priredjivača igara na sreću (UPIS) Rade Karan, ocenivši da je u drugoj polovini godine ipak došlo do odredjenih pozitivnih pomaka u stabilizaciji poslovnog ambijenta.

To se odnosi, pre svega, na odlučnu nameru Vlade Srbije da se uhvati u koštac sa "sivom" ekonomijom, a akcije Poreske uprave i MUP-a na sprečavanju nelegalnog tržišta igara na sreću već daju i davaće rezultate, koji se ogledaju u većem prilivu sredstava u državni budžet, ali i smanjenju nelojalne konkurencije legalnim priredjivačima, rekao je Karan na konferenciji za novinare.

Kao veoma značajan pomak, istakao je činjenicu da je Vlada Srbije izabrala i odredila Vojnotehnički institut za referentnu nacionalnu laboratoriju za igre na sreću, koji će obavljati regulaciju tržišta igara na sreću u zemlji, što će biti garancija da će se kontrola i nadzor na tržištu sprovoditi na ispravan način.

Posebno ističemo činjenicu, naglasio je direktor UPIS-a, da se izborom Vojnotehničkog instituta Vlada Srbije opredelila za zaštitu i razvoj domaćih resursa, uz istovremeno eliminisanje protivzakonitih spoljnih uticaja i sprečavanje lobiranja.

"U Srbiji, u ovom trenutku, kompanije-članice UPIS-a imaju oko 3.000 zaposlenih. I pored svih teškoća, u ovoj godini clanice UPIS-a su povećale broj zaposlenih za 3,5 odsto, pre svega, visokoobrazovanih i stručnih kadrova u IT sektoru", naveo je on.

Karan je dodao da su članice UPIS-a do kraja novembra 2014. godine na ime poreza i doprinosa na plate, poreza, taksi i nakada za priredjivanje igara na sreću, PDV-a i lokalnih komunalnih taksi, u državni budžet i budžete lokalnih samouprava uplatile ukupno 15 miliona evra.

Na ime nabavki robe i usluga dobavljačima je isplaćeno 25 miliona evra, a tom iznosu treba dodati i plaćeni PDV od oko pet miliona evra, rekao je Karan, napominjući da samo 150 najvećih UPIS-ovih dobavljača u ovom momentu zapošljava oko 42.000 radnika, što predstavlja 2,5 odsto ukupnog broja zaposlenih u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: