"Novi tarifni sistem za Bus-plus"

Grad sprema novi tarifni sistem za gradski prevoz i građanima će biti pružena "čitava lepeza novih karata", rekao je za B92 gradski menadžer Goran Vesić.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

16:34

Default images

Vesić je u Kažiprstu rekao da se o tome još raspravlja, ali da će možda već sledeće nedelje neki detalji biti objavljeni u javnosti.

"Mnoge karte će biti jeftinije, ali u ovom trenutku ne mogu da kažem tačne brojke. Raspravljamo o tome, a svakako će biti karata koje će građanima omogućiti da za iste pare racionalnije i bolje koriste javni prevoz", rekao je Vesić.

Podsetimo, mediji su nedavno objavili da se sprema ukidanje pojedinačne karte i da će najjeftinija biti vremenska koja će koštati 90 dinara.

Vesić je rekao da će protiv građana koji se nađu u autobusima, a nemaju kartu, i dalje biti preduzimane mere, bez obzira na zahtev ombudsmana za ocenu ustavnosti odredaba na osnovu kojih se neplaćanje karte tretira kao prekršaj, a građani ulaze u evidenciju prekršajnih sudova.

"Ko nema kartu, krši komunalni red. Zahtev za ocenu ustavnosti nije presuda i to što je neko podneo zahtev, makar to bio ombudsman, koji je važna institucija, to ne znači da je nešto neustavno. Odluku donosi Ustavni sud", rekao je Vesić.

Vesić je rekao i da će nakon otvaranja Pupinovog mosta ubrzo početi kažnjavanje vozača kamiona koji koriste centar grada za teretni saobraćaj.

"Radimo zajedno sa policijom. Narednih dana oni će oni samo biti upozoravani i preusmeravani, ali sledeće nedelje će biti kazni. Teretni saobraćaj može samo da se odvija preko Pančevačkog mosta do Luke, a Karađorđeva, Savska i Kneza Miloša će biti potpuno rasterećene", rekao je Vesić.

Govoreći o sada već čuvenoj biciklističkoj stazi koja se završava "u auto-putu", Vesić je rekao da će sve imati smisao u doglednom roku.

"To je šira priča, ta biciklistička staza biće u funkciji, ali ne može se čekati da se nešto gradi kada se ima novac za sve, bolje je graditi deo po deo. Čekamo da zemunska strana usvoji plan tog dela, gde će biti izgrađena raskrsnica i onda će sve imati smisao. Inače, mi želimo da gradimo što više biciklističkih staza i ozbiljni smo u tome, tako da je staza već uvrštena u plan rekonstrukcije Ruzveltove", rekao je on.

Vesić je odbacio navode da gradska kasa ima problem sa likvidnošću, s obzirom na odluku da se odloži plaćanje duga za Most na Adi.

"Nemamo probleme, prihodi su tačno onoliki koliko smo planirali, a odlaganje ništa ne znači", rekao je Vesić.

Vesić je rekao i da će doček Nove godine na gradskim trgovima koštati "ne više od 8.250.000 dinara iz budžeta".

"Moram prvo da kažem da je turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu. Ulažemo mnogo u razne manifestacije, a doček Nove godine je najvažniji. Očekujemo 100.000 ljudi. Sve će iz budžeta koštati, ne više od 8.250.000 dinara, od čega je 6.500.000 za izvođače sa PDV-om", rekao je Vesić.

On je rekao da tekst CINS-a u kome se ukazuje na to da je prošlogodišnja proslava koštala više nego što je javnosti predočeno nije tačan.

"Nije baš tako, oni su malo mešali babe i žabe, iako ja poštujem posao kojim se oni bave. Troškovi su bili onoliki kolike je gradonačelnik objavio", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: