"Most odličan i to je tek početak"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je izvršnom direktoru "China Communications Construction Company" Čen Đen Fenu na izgradnji "Pupinovog mosta".

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

13:31

Default images

Nikolić mu je čestitao na odličnom poslu koji je njegova kompanija obavila u izgradnji mosta Zemun -Borča i izrazio nadu da taj projekat označava početak šire saradnje naše zemlje i kineskih kompanija.

"China Communications Construction Company", koja je izgradila most Zemun - Borča, zainteresovana je i za učešće u izgradnji železničke infrastrukture, pogotovo pruge Beograd - Budimpešta, kao i za izgradnju pojedinih deonica koridora 11, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Čen se nalazi u pratnji kineskog premijera Li Kećijanga tokom njegovog boravka u Srbiji.

Predsednik Srbije je izrazio mišljenje da bi za kineske firme bilo jako dobro da osim u infrastrukturne projekte investiraju i u proizvodnju u Srbiji, jer bi im to pružilo velike mogućnosti za povoljniji plasman roba na treća tržišta.

Što se tiče velikih infrastrukturnih projekata, predsednik Nikolić je rekao da je Srbija spremna da razgovara o saradnji na bazi koncesija i izrazio nadu da će kineski privrednici prepoznati zajednički interes i što pre imati razgovore sa Vladom Srbije na tu temu.

Čen Đjen Fen zahvalio je predsedniku Nikoliću na ličnoj podršci izgradnji mosta Zemun - Borča, koja je tim pre značajnija ako se ima u vidu da je to prvi projekat koji je "China Communications Construction Company" gradila u ovom delu Evrope.

On je posebno istakao da je njegova kompanija izuzetno zadovoljna saradnjom koju su ostvarili sa srpskim preduzećima i podržao je ideju predsednika Nikolića da kineske firme više ulažu u proizvodnju u Srbiji.

Kineske kompanije su izuzetno zainteresovane za prodor na evropsko i rusko tržište, i zato je ideja da kineski privrednici investiraju u proizvodnju u Srbiji izuzetno dragocena, istakao je Čen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: