Kamioni moraju preko "Pupina" FOTO

Otvaranjem novog mosta preko Dunava kod Beograda - Pupinovog mosta, koji povezuje naselja Zemun i Borču, gradsko jezgro se oslobađa kamiona.

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

11:17

Default images

Do sada je jedina veza između dve obale Dunava kod Beograda bio drumsko-železnički Pančevački most, odavno preopterećen saobraćajem, podseća Gradska služba za informisanje.

Ali, po sutrašnjem otvaranju novog, Pupinovog mosta, kamioni u tranzitu više neće moći da idu kroz Beograd, već će morati da prođu okolo, izvan centralne gradske zone, Beogradskom obilaznicom, koja se postepno kompletira.
Foto: Tanjug
Gradska vlast podseća vozače kamiona u tranzitu kroz Beograd da su Kružnim putem i Obilaznicom povezani pravci iz Smedereva (u Leštanima), Niša (Auto-put kod Bubanj Potoka), Kragujevca, Čačka (kod Orlovače), Obrenovca (kod Ostružnice), iz Novog Sada i Šida (na petlji Dobanovci).
Foto: Tanjug
Preko novog, Pupinovog mosta na Dunavu, svi ti pravci će biti povezani s putevima ka Zrenjaninu, Pančevu i Vršcu. Sve to su obavezni tranzitni pravci za teretna vozila koja ih od sada mogu koristiti neprekidno.
Foto: Beobuild
Tako se povezivanjem Borče i Zemuna mostom teretna vozila uklanjaju iz obodnih ulica centra Beograda: Savske, Karađorđeve, Bulevara vojvode Bojovića, Mije Kovačevića, Ruzveltove, Dimitrija Tucovića, Batutove, Bulevara kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića. Prilaz za kamione Dunavskoj ulici i Luci Beograd dozvoljen je samo od Pančevačkog mosta do Francuske ulice i nazad, te više nije moguće da kamioni nastave ka Bulevaru vojvode Bojovića, odnosno ka Karađorđevoj i Savskoj ulici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: