Auto-put Temišvar-Beograd prioritet

Srbija i Rumunija trebalo bi da se više angažuju na realizaciji prioritetnog infrastrukturnog projekta za obe zemlje - auto-puta Temišvar-Beograd.

Izvor: Beta

Utorak, 16.12.2014.

11:33

Default images

To su zaključili premijeri Rumunije i Srbije Viktor Ponta i Aleksandar Vučić u razgovaru u Beogradu, a na sastanku je istaknuto da su izrada studije izvodljivosti i pronalaženje načina finansiranja ovog projekta prvi koraci koje će dve strane preduzeti, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Tema razgovora bila je i mogućnost saradnje na projektu Transbalkanskog koridora Pančevo - Rašice, kojim bi bila poboljšana razmena struje i sistem transmisije i koji bi Srbiju i Rumuniju povezao sa Evropom i obezbedio energetsku stabilnost obe zemlje.

Dvojica premijera razgovarala su i o mogućnosti izgradnje gasnog koridora, dodaje se u saopštenju.

Viktor Ponta u Beograd je doputovao zbog učešća na Samitu 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: