"Radovi na Žeželju mogu i po zimi"

Dokumentacija za Žeželjev most dostavljena je više puta i svi relevantni organi potpisali su i troškove i sve drugo što je potrebno, kaže Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.12.2014.

14:16

Default images

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će, ako to bude potrebno, iduće nedelje doći u Novi Sad da sa predstavnicima Pokrajine razgovara o izvršavanju njihovih obaveza na izgradnji Žeželjevog mosta

"Bojim se da se pokrajinska vlada politički prepucava preko leđa građana Srbije i mislim da to nije cilj niti je rešenje, nego je valjda u interesu svih da izgradimo Žeželjev most", rekla je ona novinarima posle svečanog otvaranja Samsungove laboratorije znanja na Fakultetu tehničkih nauka.

Mihajlovićeva je istakla da su Vlada Srbije i resorno ministarstvo prethodnih meseci učinili sve da što pre bude nastavljena izgradnja tog mosta na Dunavu.

U tom pogledu "nema prebacivanja loptice sa strane republike na pokrajinu. Vrlo su jasni poslovi i svako treba samo da radi svoj posao", naglasila je ona i dodala da je republička Vlada u tom slučaju stala iza svih rokova pa čak i onih koji se probijaju.

"Ja neću prestati da insistiram na tome da pokrajinska vlada i pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja (FKU) urade ono što je njihov posao kada je reč o nastavku izgradnje mosta", naglasila je Mihajlovićeva.

Povodom ranije datog saopštenja iz tog pokrajinskog fonda o tome da toj instituciji nije dostavljena potrebna i precizna dokumentacija kako bi nastavila plaćanja za radove na mostu, Mihajlovićeva je rekla da je iz Republike dostavljena sva potrebna dokumentacija i upitala: "Šta očekujete kada se neko politički prepucava, nego da vam kaže tako nešto".

Mihajlovićeva je objasnila da je potrebna dokumentacija za most dostavljena više puta i precizirala da su svi relevantni organi potpisali i troškove i sve drugo što je potrebno da bude urađeno.

Pokrajinski FKU mora da uradi svoj posao kao što to moraju da čine svi danas u Srbiji, rekla je potpredsednica Vlade, napominjući da je resorno ministarstvo uradilo sve što je bilo potrebno.

"Pokušaćemo svaki dan da razgovaramo sa Fondom da uradi sve što je neophodno jer poslovi na gradnji Žeželjevog mosta mogu da se obavljaju i po zimi", istakla je ona i dodala da, ukoliko se postigne dogovor sa predstvnicima pokrajine, nastavak radova na Žeželjevom mostu može da krene u narednihi nekoliko dana.

Napominjući da u ovom trenutku ne može da govori o roku završetka izgradnje tog mosta, ona je naglasila da će, kako bi što više bilo skraćeno kašnjenje u izgradnji, iduće nedelje, ako treba, ponovo doći u Novi Sad i sa predstavnicima Pokrajine lično razgovarati o izvršavanju njihovih obaveza.

Mihajlovićeva je podsetila da se u izgradnji tog mosta kasni tri meseca u odnosu na ono što je predvidela Vlada Srbije i na pitanje novinara, da li očekuje dogovor sa Pokajinom tim povodom, dodala da ne veruje u to da neko može sebi da dozvoli da se prepucava sa Vladom Srbije, jer to, kako je naglasila, nije u interesu građana nego je opšti interes da taj most bude konačno izgrađen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: