"Skadar na Lesnini" ipak se gradi

Preduzeće GIK Intergradnja Banat grup nastavilo je radove na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Centar-jug u zrenjaninskom naselju Lesnina.

Izvor: Beta

Petak, 28.11.2014.

14:46

Default images

Objekat je godinama unazad ružio okolinu zbog čega su i građani negodovali.

Gradnja tog objekta počela 2008. godine, ali je nekadašnja firma GIK Banat, koja je radove započela u međuvremenu otišla u stečaj.

Stanovnici tog dela grada negodovali zbog napola završenog objekta, nazivali ga "Skadrom na Lesnini" i ukazivali da je građevina postala javni toalet iz koga se, posebno tokom pijačnih dana, širi nesnosan smrad, dok su podrumske prostorije postale stecište narkomana i "sumnjivih tipova".

GIK Banat u stečaju je 2012. godine kupila Intergradnja grup. Danas u toj firmi - GIK Intergradnja Banat grup zaposleno je četrdesetak ljudi, a namera vlasnika je da se kombinat zadrži u registrovanoj delatnosti, a to je niskogradnja, visokogradnja i hidrogradnja.

Direktor Intergradnje Banat grup Uroš Aulić kazao je da se proteklih godina radilo na obnovi kombinata i svih njegovih kapaciteta, proizvodnih i uslužnih, obnovi mehanizacije, a rezultat je nastavak radova na izgradnji stambeno - poslovnom objektu Centar-jug.

"Ovo je zgrada površine pet hiljada kvadratnih metara, sa 48 stambenih jedinica, a za završetak zgrade potrebna je investicija od 1,8 do dva miliona evra. Ovo je vlastita investicija, a važno je napomenuti da je i firma bez dugovanja", rekao je Aulić.

Kako je naveo, završetak radova na ovom objektu očekuje se krajem sledeće godine.

Zoran Stevanović, jedan je od radnika koji je u GIK-u radio 35 godina, zadovoljan je što ponovo ima zaposlenje i očekuje da će u toj firmi dočekati i penziju, a nastavkom radova posle pet godina zadovoljni su i građani Lesnine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: