Bez štednje na socijalnim davanjima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da u narednoj godini socijalna davanja neće biti smanjena ni za dinar.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

12:56

Default images

Prema rečima ministra Vulina, za socijalna davanja se izdvaja oko 94 odsto budžeta i na tome se neće štedeti. Uštede, veće od milijardu dinara, biće ostvarene u drugim segmentima potrošnje.

"Socijalna davanja neće biti smanjena ni za dinar. Dečiji dodaci, socijalna pomoć, roditeljski dodatak, naknade za porodilje boračke invilidnine i slično neće se smaniiti ni za jedan jedini dinar", kazao je Vulin prilikom današnje posete Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu.

U ovom zavodu, smeštenom u beogradskom naselju Voždovac, sprovodi se specijalan program koji za cilj ima socijalizaciju i zbrinjavanje dece koja žive na ulici. Za deset godina kroz ovaj program prošlo je više od 200 štićenika.

Direktor Zavoda za vapistanje dece i omladine Dragan Rolović ovaj program naveo je kao pozitivan porimer i kao način da se deca trajno sklone sa ulice.

"Od 204 dečaka koji su prošli ovaj program 187 je trajno skonjeno sa ulice. Pokušaćemno da pojačan program i tretman, kako bismo što više ove dece zbrinuli", kazao je Rolović.

On je kao najveći problem naveo nedostatak kapaciteta, pogotovo u zimskim danima. Ministar Vulin je najavio da će ovaj i slični programi imati podršku, a napomenuo je i da postoje prostori koji nisu iskorišteni, a uz malo sredstava mogli bi da budu uređeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: