Ipak niža penzija i Miroslavu Iliću

Ministarstvo kulture i informisanja predložilo je da se novčani iznos priznanja za vrhunski doprinos kulturi smanji 10 odsto, u skladu sa merama štednje.

Izvor: Beta

Petak, 28.11.2014.

12:03

Default images

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo 12. novembra pokrenulo proceduru za izmenu Uredbe o bližim uslovima i načinu dodele priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi nacionalnih manjina.

Zakonskim rešenjem koje je Ministarstvo kulture uputilo na razmatranje resornim ministarstvima predviđeno je smanjenje novčanog iznosa priznanja u iznosu od 10 odsto.

"Osnovni razlog za donošenje Uredbe je njeno usklađivanje sa politikom smanjenja budžetskog deficita, s obzirom na to da se sredstva za priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi obezbedjuju iz budžeta Republike Srbije", piše u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo da će Nacrtom zakona o izmenama i dopunama zakona u kulturi, koji se nalazi u fazi javne rasprave, bliže definisati okvir u kome će se ubuduće kretati nacionalna priznanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: