Budžet pun, evroobveznice čekaju

Srbija neće u ovoj godini emitovati evrobveznice na međunarodnom finansijskom trzištu, jer će fiskalni rezultat biti bolji nego što je to planirano rebalansom.

Izvor: Beta

Petak, 28.11.2014.

10:40

Default images

To je agenciji Beta rečeno danas u Ministarstvu finansija.

Rebalansom budžeta za ovu godinu bilo je planirno zaduživanje na međunarodnom finansijskom tržištu od najviše 149,6 milijardi dinara emitovanjem evroobveznica.

Kako je ranije objašnjeno, novac od prodaje evroobveznica ne bi bio iskorišćen za potrebe finansiranja budžeta u 2014. godine, već bi bio rezerva za 2015. godinu u kojoj će za finansiranje duga države i otplatu kamata biti neophodno 5,7 milijardi evra.

Kako je rečeno agenciji Beta, planovi Ministarstva finansija za narednu godinu u vezi emitovanja obveznica na međunarodnom finansijskom tržištu biće definisani Zakonom o budžetu Srbije za 2015. godinu.

Po podacima Uprave za javni dug, trenutno je javni dug Srbije 2.672 milijarde dinara, odnosno 22,2 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: