Prvi bager na kopu Tamnava na suvom

Rotorni bager ,Glodar 3" koji je bio potopljen na površinskom kopu "Tamnava-Zapadno polje" je potpuno na suvom.

Izvor: B92

Subota, 22.11.2014.

13:40

Default images

U toku je sanacija ovog bagera, a ovo je prvi bager-glodar na "Zapadnom polju" do kojeg se stiglo nakon više od tri meseca isupumpavanja vode iz ovog kopa.

Na popravci, reparaciji i sanaciji delova, pored stručnih službi i zaposlenih iz ogranka "Metal" uključeni su i radnici radionica sva četiri površinska kopa. Čim je počelo ispumpavanje vode, na nivou RB ,Kolubara" dogovoreno je da se u sređivanje i popravku opreme uključi što veći broj zaposlenih, kako bi se ovaj veoma složen i
obiman posao završio kvalitetno i što pre.

Rotorni bager "Glodar 3" je bio na najvišoj koti ovoga kopa i radio je na otkopavanju otkrivke u okviru drugog BTO (bager-traka-odlagač) sistema.

Nakon poplavnog talasa koji je u maju potopio tamnavske kopove, brzom reakcijom zaposlenih spasen je "odlagač 2" koji je radio u sprezi ovog proizvodnog sistema.

Rotorni bager "Glodar 3" je najveći rotorni bager koji je bio izuzetno pouzdan u proizvodnom procesu, a drugi BTO sistem na ,Tamnava-Zapadnom polju" poznat je kao sistem na kome je prethodnih godina beležena prekoplanska proizvodnja i odlični proizvodni rezultati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: