Eplu preti pad prodaje od 40 odsto

Do sada najprecizniji analitičar poslovanja američke kompanije Epl predviđa veliki pad prodaje tablet računara "ajpod" tokom prvog kvartala sledeće godine.

Izvor: B92

Subota, 15.11.2014.

15:21

Default images

U svojoj poslednjoj analizi, Ming Chi Kuo, analitičar kompanije KGI Securities, predviđa da će Epl početkom sledeće godine prodati malo manje od 10 miliona "ajpoda" što bi predstavljalo pad prodaje od 40 odsto na godišnjem nivou.

Kao razloge za takva predviđanja, Ming Chi Kuo navodi nedostatak novih aplikacija za "ajpod", stanje na tržištu tableta kao i slabu sezonu, piše Biznis insajder.

Analitičar je tek mrvicu manje pesimista što se tiče prodajnih rezultata u ovom tromesečju koje ulazi u sezonu prazničnih rasprodaja. Za trenutno tromesečje njegova predviđanja govore o padu prodaje za 18 odsto, na 21, 5 miliona komada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: