"Još nema odluke o vinjetama"

Odluka o uvođenju vinjeta za naplatu putarina još nije doneta i još se razmatra za koje sve puteve će važiti, kaže Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.11.2014.

13:32

Default images

Još nije doneta nikakva odluka o tome da li će vinjete za naplatu putarine biti uvedene samo za autoputeve ili i za druge državne puteve prvog reda, kaže Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je novinarima u Privrednoj komori Srbije rekla da se o tome razgovara, i da se prave određene analize o uvođenju vinjeta.

"Kada odluka bude doneta, pre svega na osnovu ekonomske analize, nama je potrebno još šest meseci da ih uvedemo", precizirala je potpredsednica vlade.

Mihajlovićeva je ranije za Blic navela da se radi opsežna analiza o uvođenju vinjeta koja bi trebalo da bude gotova u decembru.

U državne puteve prvog reda spadaju autoputevi, polu-autoputevi i bivši magistralni putevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: