Francuzima predstavljeni projekti

Francuska privredna delegacija posetila je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: Beta

Petak, 07.11.2014.

16:49

Default images

Na sastanku se razgovaralo o mogućoj saradnji na infrastrukturnim projektima.

Kako je saopstilo Ministarstvo, francuskoj privrednoj delegaciji predstavljeni su projekti Ministarstva u oblasti putne i železničke infrastrukture, kao i planovi za razvoj aerodroma u Srbiji.

Državni sekretar Ministarstva građevinarstva Srbije Dejan Trifunović rekao je da je prioritet tog ministarstva brža realizacija i završetak tekućih projekata u putnoj i železničkoj infrastrukturi.

Najvažniji projekti u putnoj infrastrukturi odnose se na izgradnju Koridora 10 i Koridora 11, a njihova vrednost iznosi oko dve milijarde evra, dok je vrednost projekata na železnici oko 1,3 milijardi evra, rekao je on.

Kao drugi prioritet Ministarstva, Trifunović je naveo reformisanje javnih preduzeća radi povećanja njihove efikasnosti, gde je posebno istakao pripajanje preduzeća "Putevi Srbije" i "Koridori Srbije".

Na sastanku je ocenjeno da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomskih odnosa između Srbije i Francuske i izraženo interesovanje francuskih kompanija za ulaganje u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: