Kraj sage u Prvom maju?

Na sastanku rukovodstva i predstavnika sindikata u kompaniji AHA Mura Prvi maj, čiji radnici od štrajkuju glađu, prihvaćen je predlog Ministarstva privrede

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.10.2014.

16:40

Default images

Prihvaćeno je da se izlazak iz teške krize u kojoj se nalazi kompanija sa 1.300 radnika traži uz pomoć Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR).

Kako je Tanjugu izjavio poverenik ASNS sindikata Vladica Marinković, pre donošenja odluke o prihvatanju predloga Ministarstva konsultovani su i ekonomski stručnjaci.

"UPPR nam je trenutno najbolje rešenje i to su nam rekli i ekonomski stručnjaci koje smo konsultovali, a takav stav ima i rukovodstvo fabrike. Uprkos tome, radnici koji štrajkuju glađu rešeni su da nastave sa štrajkom sve dok izlazak iz krize ne bude potpuno izvestan", kazao je Tanjugu Marinković.

Grupa od 17 radnika kompanije AHA Mura Prvi maj od ponedeljka u prostorijama fabrike štrajkuje glađu, tražeći od države pomoć kako bi se fabrika spasla i sačuvala radna mesta.

Pirotska konfekcija je deo stečajne mase slovenačke kompanije "AHA Mura", koja je od marta u stečaju zbog dugovanja prema Poreskoj upravi Slovenije. Od tada je sudbina pirotske fabrike postala neizvesna. Trenutno je račun fabrike u blokadi, kupci napuštaju fabriku, a radnici su odlučni da istraju u štrajku glađu do ispunjenja svojih zahteva.

UPPR je uspešno primenjen i u kompaniji "Tigar"AD iz Pirota. On podrazumeva da se u pregovorima sa vodećim poveriocima omogući prolongiranje otplate potraživanja kako bi fabrika stala na noge, i kasnije se ponovo privatizovala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: