Šta se to događa sa Samsungom?

Južnokorejski elektronski gigant Samsung elektroniks u periodu juli-septembar zabeležio je pad profita od 60 odsto na godišnjem nivou.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.10.2014.

10:22

Default images

Tržišni udeo kompanije u segmentu pametnih telefona opao je treći kvartal zaredom.

Samsung je u posmatranom tromesečju ostvario operativni profit od 4.100 milijardi vona (3,08 milijardi evra), što je pad od 60,1 odsto, i ujedno je to najniži nivo za više od tri godine, prenosi francuski list Kapital.

Iako se u kompaniji nadaju da će poboljšati profit u četvrtom kvartalu, zahvaljujući sektoru televizora i RAM memorija, analitičari smatraju da će Samsung u 2014. zabeležiti najslabiji profit za poslednje tri godine.

U saopštenju kompanije precizira se da je profit u segmentu mobilnih telefona opao po još većoj stopi, odnosno 73,9 odsto, na 1.750 milijardi vona u trećem kvartalu, i ujedno je to najslabiji rezultat počev od drugog kvartala 2011. godine.

Prema mišljenju stručnjaka, Samsung će najverovatnije žrtvovati svoje marže kako bi sačauvao tržišni udeo.

Najbolji rezultat ostvaren je u diviziji RAM memorija gde je zabeležen operativni profit od 2.260 milijardi jena (u trećem kvartalu), što je najveća suma počev od trećeg tromesečja 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: