Železnice: Sledi ocena biografija

Završeno je prijavljivanje na konkurs za izbor direktora "Železnica Srbije".

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

17:57

Default images

U toku je postupak evaluacije biografija prijavljenih kandidata za koji je zadužena Vladina Komisija za imenovanja.

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za železnički saobraćaj Miodrag Jocić ocenio je da "Železnice Srbije" funkcionišu "nesmetano" iako novi direktor tek treba da bude izabran.

"'Železnice' funkcionišu nesmetano na osnovu odluka Skupštine tog preduzeća i direktora Direkcije za prevoz i Direkcije za infrastrukturu. Ceo sistem funkcioniše kao da je tu generalni direktor", rekao je Jocić, dodavši da je dokaz za to "potpisivanje aneksa ugovora 2.1 i aneksa 5 ruskog kredita".

Prema Jocićevim rečima, prvi aneks ugovora, vredan 48,7 miliona dolara, odnosi se na izgradnju infrastrukture na deonicama Ruma-Golubinci, Kosmajski Sopot-Kovačevac i Velika Krsna-Velika Plana.

Drugi aneks ugovora o ruskom kreditu predviđa kupovinu 27 dizel motornih vozova i rezervnih delova za potrebe "Železnica Srbije", u vrednosti od 100 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: