Beograd i Solun da unaprede veze

Turistički, kulturni i privredni potencijali Soluna promovisani su o okviru zvanične posete gradonačelnika tog grada Janisa Butarisa srpskoj prestonici.

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

16:42

Default images

Butaris je rekao da su Beograd i Solun gradovi koji imaju dosta zajedničkog, navodeći da je već postojeće prijateljske veze moguće unaprediti.

On je rekao da se nada da će dani Soluna u Beogradu biti uspešni i da će privrednici dve zemlje uspostaviti nove kontakte i sklopiti novu poslovnu saradnju.

U toku dana biće održani i sastanci grčkih i srpskih privrednika, a delegacija iz Soluna imala je priliku da razgleda Beograd kako bi stekla uvid u turističku ponudu grada.

Solun, koji je dobio ime po Tesaloniki sestri Aleksandra Velikog, danas je kulturni, ali i gastronomski, centar savremene Grčke koji u svojoj turističkoj ponudi ima veliki broj raznolikih festivala, rekao je savetnik za turizam grada Soluna Spiros Pengas.

Prema rečima Penagasa Solun tokom cele godina turisti mogu da posete niz manifestacija različitog tipa, od festivala hrane i gastronomije, preko kulturih događaja, umetničkih bijenala, teatra na otvorenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: