"Dođite, menjaćemo zakone za vas"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da je vlada počela da reformiše Srbiju sa jasnim ciljem da postane najatraktivnija zemlja za strane investicije u regionu.

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

11:36

Default images

"Naš cilj je da imamo više stranih investicija, više investicija i iz Velike Britanije", poručio je Vučić na konferenciji "Srbija- Dan investiranja" koju organizuje Britansko-srpska privredna komora u Londonu.

Vučić je govorio o reformskim merama koje srpska vlada sprovodi, kao i o zakonima koji su usvojeni kako bi popravili investicionu klimu u Srbiji.

"Ova vlada, koja ima najveću podršku u istoriji srpskog demokratskog društva, odlučna je da poboljša poslovnu klimu u Srbiji. Politička i makroekonomska stabilnost, kao osnovni preduslovi za privlačenje stranih investicija i sigurnost njihovog kapitala, su ostvareni. Ekonomske reforme, ekonomski rast i smanjenje nezaposlenosti su prioriteti ove vlade", rekao je premijer.

Premijer je prilikom svog obraćanja na konferenciji naveo da je Srbija strateški oklrenuta ka Evropskoj uniji, a što se tiče aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, Vučić veruje da će on biti postignut do Božića.

Prisutnima se obratio i srpski ministar finansija Dušan Vujović istakavši da je Srbija na početku dugog puta i da je vreme da se nadoknadi ono što je izgubljeno u poslednje dve decenije.

"Ova vlada će vam omogućiti sigurnu poslovnu klimu. Mi smo na finansijskom tržištu još od 2011. godine i sad moramo da dokažemo investitorima da su dobro investirali i da treba da investiraju više", istakao je Vujović.

Ministar je u svom izlaganju pozvao investitore da ulažu u Srbiju.

"Dođite. Nećemo kršiti zakone zbog vas, ali ćemo ih menjati tako da odgovaraju investitorima", poručio je Vujović.

Konferenciji prisustvuje i bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer koji je rekao da je Srbija za godinu dana dobila odličnu ocenu od strane EU.
Foto: Tanjug
"Srbija je učinila sve kada su reforme u pitanju i Srbija će se pokazati kao odgovoran partner Evropi", istakao je Guzenbauer.

Britansko-srpska privredan komora osnovana pre pet godina sa ciljem da osnaži poslovne veze srpske i britanske privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: