Svi bi da nastave Most na Adi

Pretkvalifikacioni postupak za izbor izvođača koji će nastaviti saobraćajnicu Mosta na Adi, na delu od Antifašističke borbe do Tošinog bunara je završen.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.10.2014.

16:33

Default images

Ali, konačna odluka o najboljoj ponudi biće doneta tek kada Evropska investiciona banka (EIB) da svoju procenu i saglasnost. Međutim, iako je neizvesno da li će izvođač biti poznat do kraja godine, iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju grada očekuju početak radova tokom 2015.

Za učešće u pretkvalifikacionom postupku za izbor izvođača prijavilo se osam firmi iz šest zemalja. Za posao su zainteresovana preduzeća iz Italije, Španije, Bosne, Austrije, Kine i Srbije. "Završena je evaluacija pristiglih ponuda i trenutno se čeka saglasnost Evropske investicione banke na izveštaj o vrednovanju prijava", kažu u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

- Po dobijanju saglasnosti banke, kvalifikovani ponuđači će biti pozvani da dostave ponude prema tenderskoj dokumentaciji. Da li će se postupak završiti do kraja ove godine zavisi i od ponašanja učesnika koji imaju mogućnost da ulože prigovor. To bi donekle moglo da produži postupak, ali se izvođenje radova svakako planira za sledeću godinu. Tačan rok biće poznat po zaključenju ugovora sa izabranim ponuđačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: