Rezultati Eriksona mešoviti

Jedan od vodećih svetskih proizvođača opreme za mobilne telekomunikacione mreže Erikson povećao je prodaju devet odsto na godišnjem nivou.

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

14:01

Default images

Prodaja je povećana na 57,5 milijardi švedskih kruna (6,3 milijarde evra), premašivši prognozu analitičara - 55,4 milijarde prihoda.

Ova švedska kompanija svoj rast duguje, pre svega, tržištima Bliskog Istoka, Kine, Rusije i Indije, dok je prodaja u Severnoj Americi, gde je Erikson smanjio investicije, bila u padu, preneo je francuski list Kapital.

Bruto marža, kao mera rentabilnosti, dostigla je u istom periodu 35,2 odsto prihoda, i nešto je veća nego u istom kvartalu prošle godine (32,0 odsto), a ujedno saglasno prognozi finansijskih stručnjaka.

Međutim, neto profit Eriksona opao je 13 odsto, na 2,6 milijardi švedskih kruna, dok je operativni profit smanjen osam odsto, na 3,9 milijardi kruna.

Divizija opreme za telekomunikacione mreže koja donosi više od polovine prihoda, zabeležila je rast prihoda od sedam odsto, na 30 milijardi švedskih kruna, uz rast operativne marže od 11 odsto, u odnosu na 10 odsto u istom kvartalu godinu ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: