Vučić: Ko je taj što ne plaća porez

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da su neki tajkuni platili porez za ovu godinu, a da Poreska uprava "vadi" i poreze koje nisu platili za prethodne godine.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

23:29

Default images

Vučić je precizirao da je Predrag Ranković Peconi pre nekoliko dana platio devet miliona evra zaostalog poreza, a Željko Mitrović je ove godine platio sedam miliona evra, što, kako je dodao, "nikada u životu nije platio".

"Pokažite mi ko je taj koji ne plaća. Vadimo im poreze koje nisu platili 2006, 2007, 2008, 2009. Za koje ih niko nikada nije pitao. I onda se ti drznu da mi to prigovore. Naš je posao da plate i kiosci i Mitrović i Beko i Mišković. To što ne možete da im naplatite sve u istoj sekundi, to pitajte one koji su ih obogatili i koji im nisu naplaćivali ništa, a ne mene koji im naplaćujem sve. Pitajte ih, nikome od njih samo ja nisam prijatelj", rekao je premijer.

Upitan o Milanu Beku, on je naveo da istraga treba da dokaže da li je on osumnjičen za neku zloupotrebu

"Da li će da bude optuživan, to pitajte tužilaštvo. Ja nisam tužilac. Saslušavan je deset puta u prethodnih godinu i po dana, a pre toga - 15 godina nije saslušan nijednom. Odakle ovima iz DS obraza da mi za to prigovaraju, oni koji ližu stope Miškovića i Bogićevića i ne znam koga još", rekao je Vučić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: