SM: Italijani uzeli i jare i pare

"Lames” obećao da će zaposliti 225 radnika, ali je primio samo 100, a uzeo besplatno zemljište od Sremske Mitrovice, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Petak, 24.10.2014.

15:13

Default images

Gradonačelnik Branislav Nedimović jasno i glasno poručio je stranom investitoru, italijanskom "Lamesu“, da neće dopustiti da neko izigra poverenje grada i građana Sremske Mitrovice.

Pre tri godine iz "Lamesa“ je obećano da će zaposliti 225 radnika. Međutim, primili su samo 100, ali su zato u ime tog obećanja od grada dobili besplatno zemljište od 5,2 hektara, a od držve Srbije uzeli novac po zaposlenom. "Samo štitimo gradski budžet, a samim tim i državu Srbiju. Ako su bili spremni da obećaju, valjda su prvo dobro razmislili", ističe Nedimović. - Spreman sam na svaki razgovor, ali popusta nema. Ravnopravno se odnosimo prema domaćim i stranim investitorima. Cilj nam je što veći broj zaposlenih, ali ne na njihovu štetu.

Strani investitor je izrazio želju i potrebu da ulaže u Sremskoj Mitrovici. Grad je odmah "legao na rudu“ i doneo odluku da investitorima besplatno ustupi kompletno infrastrukturno opremljeno zemljište. Prvi među zainteresovanima, bio je italijanski "Lames“, koji izarađuje elektronske podizače za automobilska stakala. Obećao je zapošljavanje popriličnog broja radnika sa biroa, čak 225 radnika.

Zauzvrat, grad je "dobrom“ investitoru poklonio 5,2 hektara zemlje na najboljem mestu u industrijskoj zoni "Sever 2“. Država ga je još "častila“ sa 400.000 ukoliko zaposli najmanje 11 radnika. Italijani su obećali daleko veći broj radnika i na osnovu toga od države dobili novac. Tako su dobili i jare i pare. Istina, izgradili su halu i vodili radnike na doobuku. Uposlili su nešto više od stotinu njih i zatražili godinu dana odlaganja ugovorom preuzetih obaveza.

"Znamo da su zapali u poteškoće. Tolerisali smo godinu dana, ali više ne možemo. Pogotovo posle priznanja da nisu u stanju da zaposle onoliko ljudi koliko su se ugovorom obavezali. A sada traže i drugo odlaganje", upozorava Nedimović, podsećajuća da nisu još nisu zatvorena sva vrata za razgovore. - Ipak, šanse za novo odlaganje nisu velike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: