NZS: Zaposlilo se 45.000 ljudi

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović kaže da u Srbiji ima 45.000 zaposlenih više nego u februaru.

Izvor: Beta

Petak, 24.10.2014.

14:00

Default images

Prema njegovim rečima, broj nezaposlenih se smanjuje poslednjih sedam meseci.

"To daje nadu da su neke mere koje je vlada preduzela, sistemski zakoni koji su doneti, povećane aktivnosti na fiskalnoj konsolidaciji i disciplini, dale određene rezultate i da se u velikoj meri siva ekonomija smanjila", rekao je Martinović novinarima u Beogradu.

On je izrazio očekivanje da će anketa o radnoj snazi, koja će biti izrađena do kraja meseca, pokazati isti takav trend rasta zaposlenosti.

Direktor NSZ je dodao da je zbog sezonskih poslova u julu, avgustu i septembru zabeleženo veće zapošljavanje nego u prvih šest meseci ove godine.

Martinović je izrazio uverenje da je velika većina novozaposlenih u realnom sektoru, imajući u vidu da je u javnom sektoru gotovo nemoguće zapošljavanje.

Prema njegovim rečima, veliki značaj na povećanje zapošljavanja imale su i inspekcijske mere koje su jedan broj lica "iz sive zone preselile u legalni svet rada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: