Džihad protiv vrhunske čokolade

Belgijski proizvođač čokolade "Italo Svis" je 2013. odlučio da posle 90 godina promeni ime, a zbog nesrećnog izbora je primoran da već danas traži novi naziv.

Izvor: B92, Consumerist

Petak, 24.10.2014.

13:43

Default images

Kompanija sa dugom tradicijom odlučila je prošle godine da se preimenuje u "ISIS", jer više nema nikakvih veza ni sa Italijom ni sa Švajcarskom, ali se zbog dešavanja koji nemaju veze ni sa Evropom, ni sa konditorskom industrijom ispostavilo da je ta odluka bila i te kako pogrešna.

Skraćenica ISIS se proteklih meseci isključivo povezuje sa terorističkom organizacijom Islamska država Iraka i Sirije (ID), što je drastično uticalo i na prodaju čokolade.

"ISIS je naš brend za praline i table čokolade. Da smo znali da postoji teroristička organizacija sa takvim imenom, nikada ga ne bismo izabrali", kaže marketing menadžerka Deziri Libert.

Kako je objasnila, kompanija već ima problema sa plasmanom proizvoda.

"Neke mušterije iz inostranstva su nam rekle da ne mogu više da stavljaju naše proizvode na rafove, jer su potrošači imali isključivo negativne konotacije prema imenu", rekla je ona.

Pretpostavlja se da će se kompanija uskoro zvati "Libert", po prezimenu vlasnika kompanije, a svi se nadaju da se neće pojaviti neka teroristička organizacija sličnog "prezimena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: