Istorijski sunovrat profita Amazona

Najveći internet prodavac na svetu Amazon.com povećao je čisti gubitak u trećem tromesečju ove godine zbog krupnih investicija i razvoja novih projekata.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.10.2014.

10:28

Default images

Neto gubitak Amazona u periodu juli-septembar dostigao je 437 miliona dolara u odnosu na 41 milion dolara u istom periodu prošle godine, saopštila je kompanija.

Prihodi su povećani 20 odsto, na 20,6 milijardi dolara. Analitičari u anketi Blumberga, prognozirali su neto gubitak kompanije na nivou od 331,4 miliona dolara, uz prihode od 20,9 milijardi dolara.

U prethodnom kvartalu Amazon je otpisao 170 miliona dolara sa slabim prodajama smartfona "fajr" (Fire), puštenim na tržište u julu ove godine. Prodaja smartfona se pokazala prilično slaba i kompanija je bila prinuđena da osetno spusti cene "fajra".

Rashodi za "tehnologije i sadržaj", koje uključuju razvoj novih proizvoda, licenciranih muzičkih i video sadržaja, kao i osnivanje centra za obradu podataka u trećem kvartalu su povećani 40 osto, navodi Amazon.com.

Prema prognozi, Amazon će u četvrtom tromesečju ostvariti 27,3 do 30,3 milijarde dolara profita ne računajući jednokratne faktore.

Akcije kompanije su u četvrtak posle objavljivanja tromesečnih rezultata, pale osam odsto. Od početka godine njihova vrednost je smanjena 22 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: