Klaud oborio profit SAP-a

Nemački softverski gigant SAP snizio je danas prognozu profita za 2014, uprkos snažnom rastu prihoda i zarade u trećem kvartalu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

09:03

Default images

Kompanija očekuje da će na nivou cele godine profit iz poslovanja iznositi od 5,6 do 5,8 milijardi evra, u odnosu na ranije očekivanih 5,8 do šest milijardi.

Niži profit posledica je kratkoročnih pritisaka na marže i preusmeravanja poslovanja na softversku tehnologiju zasnovanu na klaud (cloud) servisima, pomoću kojih korisnici lako mogu da prebacuju podatke s jednog na drugi uređaj, odnosno da ih imaju dostupne na više platformi, prenosi agencija Frans pres.

U tri meseca zaključno sa septembrom, neto profit porastao je 16 odsto na 881 milion evra, nadmašivši očekivanja analitičara.

Prihodi su istovremeno uvećani pet odsto na 4,25 milijardi evra, zahvaljujući skoku prihoda od 45 odsto u oblasti pretplate na klaud servise.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: