I Semantik se deli na dve kompanije

Američki proizvođač softvera Simantek još jedna je u nizu tehnoloških kompanija koja je najavila podelu poslovanja u dve kompanije.

Izvor: B92

Petak, 10.10.2014.

14:46

Default images

Od njih, jedna bi se fokusirala na bezbednost a druga na skladištenje podataka.

Analitičari tvrde da će podela posrnulog Simanteka učiniti kompaniju daleko atraktivnijom za potencijalne kupce, među kojima se pominju Sisko i Netap, javlja britanski javni servis "Bi-Bi-Si".

Niska zarada i pad vrednosti akcija usled lošije prodaje ličnih računara učinili su da Simantek ostane daleko iza svojih konkurenata i da od 2012. godine otpusti dva vodeća rukovodioca. U poslednjoj fiskalnoj godini, Simantek je registrovao pad prihoda od tri odsto na 6,7 milijardi dolara, dok je profit iz poslovanja pao za skoro 20 odsto.

Ovakva odluka tvorca antivirusnog programa Norton dolazi samo nekoliko dana nakon sličnog poteza tehnoloških giganata Hjulit-Pakarda i Jahua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: