Beograd dobija Pupinov most

Most preko Dunava od Zemuna do Borče zvaće se Pupinov most, po srpskom naučniku, pronalazaču i dobrotvoru Mihajlu Pupinu, odlučilo je Gradsko veće.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2014.

16:34

Default images

O tom predlogu na prvoj narednoj sednici izjasniće se odbornici gradske skupštine.

U saopštenju Gradske uprave podseća se i da se danas navršava 160 godina od rođenja Mihajla Pupina, koji je rođen je u Idvoru, kod Pančeva 1854. godine.

Inače, Gradsko veće je prihvatilo predlog Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova Skupštine grada da most od Zemuna do Borče ponese ime Mihajla Pupina.

Prethodno je Komisija na sednici održanoj 7. oktobra usvojila inicijativu građana da se ovaj most nazove po Pupinu.

Građani su glasali preko elektronske adrese televizije Studio B do 30. septembra, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dalo je saglasnost na predlog rešenja komisije da se mostu preko Dunava dodeli ime Pupinov most.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: