"Obnova puteva za mesec dana"

Putevi u istočnoj Srbiji oštećeni u septembarskim poplavama biće obnovljeni u narednih mesec dana, izjavila je Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.10.2014.

11:35

Default images

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je navela da je ukupna šteta na saobraćajnoj infrastrukturi 180 miliona dinara.

Mihajlović je, posle sastanka u Vladi Srbije sa predstavnicima opština Kladovo i Brus, rekla Tanjugu da će mostovi oštećeni u tim poplavama biti obnovljeni u naredna tri meseca.

"Rade se projekti za mostove, potrebno je dvadesetak dana da se projekti završe, zatim po skraćenom postupku da se izaberu firme koje će to raditi i za najviše tri meseca mostovi će biti završeni", kazala je Mihajlović.

Ona je razgovarala sa predstavnicima Kladova o nedavnim poplavama i o tome kojom brzinom se popravljaju putevi, klizišta i mostovi. "Putevi su svi već prohodni, što nije bio slučaj do pre 10 dana i putevi će biti završeni u narednih mesec dana", istakla je ona i dodala da će se život na tom području uskoro vratiti u normalu.

Potpredsednica vlade je razgovarali sa predstavnicima Kladova i o tome kako da se urede priobalja da se slične poplave ne bi ponavljale. "Vrlo brzo ćemo imati sastanak i sa privrednim društvom Djerdap i zajedno videti kako da se pomogne tim opštinama, među kojima je Kladovo centralna opština", navela je ona.

Bujice su polovinom septembra opustošile opštine Kladovo, Negotin i Majdanpek.

Ona je podsetila da svake nedelje razgovara u vladi sa predstavnicima opština i kazala da oni uvek imaju puno pitanja jer ne mogu da dođu do predstavnika nadležnih ministarstava.

"Mi danas ovde, kao i na svakom sastanku imamo predstavnike ministarstava rada, državne upravi i lokalne samouprave, privrede, finansija, poljoprivrede i životne sredine i svi su tu da njima odgovore na odredjena pitanja", dodala je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: