Tvorac "Angry birds" deli otkaze

Finska kompanija Rovio, proizvođač popularne igrice "Angry birds" ukida do 130 radnih mesta, odnosno 16 odsto radne snage zbog usporavanja rasta prodaje.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

15:59

Default images

Veruje se da je popularna igrica izgubila oko 60 miliona igrača od kraja 2012, uz poteškoće da dostigne fenomenalni uspeh ranijih verzija, iako je i dalje svetski lider sa više od 200 miliona aktivnih igrača mesečno, prenosi agencija Frans pres.

Nakon perioda rapidnog rasta, profit finske kompanije pao je 50 odsto u 2013. zbog povećanih investicija u cilju borbe sa rastućom konkurencijom.

Rovio je proširio prodajni asortiman sa igrica na niz prozivoda, od zabavnih parkova u Evropi i Kini, preko igračaka do knjiga za decu.

Izvršni direktor kompanije, Mikael Hed, izjavio je da će se Rovio od sada fokusirati na igrice, medije i potrošačku robu koja ima najveći potencijal rasta, ali nije precizirao od kojih oblasti će kompanija odustati.

"Angry birds" je ubrzo po lansiranju 2009. postala najuspešnija igrica za pametne telefone i tablete u istoriji. Prodaja proizvoda na temu igrice činila je 47 odsto ukupnih prihoda firme 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: