Poroci pojedu petogodišnju užinu

Građani Slovenija godišnje potroše skoro 200 miliona evra na drogu i prostituciju, pokazuju podaci slovenačkog zavoda za statistiku.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

15:43

Default images

Od ove sume, na zabranjene droge otpada 138 miliona, a na seksualne usluge 61 milion evra, što ukupno nije zanemariv deo bruto društvenog proizvoda, jer bi se njime mogla finansirati ishrana u javnim školama celih pet godina, piše list Finance.

Procenu potrošnje za prostituciju i drogu statistički biro radi na osnovu izveštaja policije i međunarodnih udruženja, a najveći udeo u nacionalnom BDP, ove delatnosti, koje se odvijaju u zoni sive ekonomije, imale su 1995. i 1996. godine.

Slovenački poslovni list, pozivajući se na ocene upućenih, navodi da su brojke koje spominje državna statistika relativne, jer država nema nadzor nad ilegalnom ekonomijom, procenjujući da bi one u praksi mogle biti veće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: