Ko kupuje Targo i 1.200 km kabla?

Telekomunikacioni operator Targo telekom, koji poseduje oko 1.200 kilometara optičkih kablova u Srbiji, biće ponuđen na prodaju na aukciji.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

12:02

Default images

Kako je navedeno u saopštenju te kompanije, proces prodaje je u toku, a aukcija bi trebalo da se održi krajem godine.

Centralni deo infrastrukture je 850 kilometara duga okosnica mreže, koja pokriva Srbiju od severa do juga, i od istoka do zapada. Prodaja će uključivati Metronet, koji obuhvata oko 500 kilometara u gradskom području Beograda.

Kako se navodi, Targo telekom poseduje najveći prenosni kapacitet za međunarodnu razmenu podataka, a omogućava potpuno nezavisno korišćenje širom Srbije. Više od 160.000 domaćinstava mogu istog trenutka da se priključe na internet velike brzine u Beogradu, a celokupni tržišni potencijal za Beograd iznosi oko 540.000 domaćinstava.

"Kupovina ove savremene srpske optičke mreže daće investitorima odličnu priliku da se uključe u rastuće tržište Srbije, bilo da su u pitanju fizička ili pravna lica. Visoki propusni opseg mreže i prenosni kapacitet čine je zanimljivim kandidatom na polju prenosa podataka, pre svega kao nosioca podataka za medjunarodne telekomunikacione i internet kompanije, velike firme i državne institucije", istakao je član Upravnog odbora NetBid AG iz Hamburga, Tim Langenfeld.

NetBid AG je angažovan da sprovede prodaju.

Kako se navodi, nekoliko zainteresovanih kupaca već je počelo pripreme za kupovinu.

Mrežni operator Targo Telekom, filijala slovenačke Nuba kompanije za savetovanje u investiranju, izgradila je mrežu od 2008. do 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: