Železnice: Uskoro vd, ni reč o Beku

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je da će vlada verovatno za sedam dana imati predlog za izbor vršioca dužnosti direktora Železnica Srbije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.09.2014.

10:52

Default images

Ona nije govorila o imenima, a navela je i da će uporedo sa tim biti raspisan i konkurs.

"Železnice Srbije moraju da dobiju ljude koji mogu da realizuju postojeće projekte a njihova vrednost je 1,2 milijarde evra", rekla je Mihajlović u institutu za transfuziju krvi gde je dobrovoljno dala krv u okviru akcije "Blood challenge".

Ona je kazala da srpske Železnice treba da dobiju direktora koji će biti spreman da iznese i sve projekte koji su planirani u budućnosti.

"Mi ćemo u narednih verovatno sedam dana imati predlog za v.d. direktora, a uporedo ćemo svakako i raspisati konkurs", rekla je ona.

Ona je podsetila da je vlada već donela odluku kojom je preporučila skupštini Železnica Srbije da smeni dva izvršna direktora - Predraga Jankovića i Svetozara Ćapina.

Mihajlović je dodala da će vrlo brzo Železnice dobiti v.d. direktora i da će vrlo brzo biti raspisan konkurs za mesto direktora.

Na pitanje novinara da li su već poznata neka imena, ona je rekla da će se o tome ozbiljno razgovarati u narednih nekoliko dana.

Transparentnost Srbija poručuje da je javnost i u slučaju tog preduzeća zbunjena.

"Imamo ministarstvo koje kaže da postoji problem sa realizacijom kredita za rekonstrukciju i imamo problem i u samom preduzeću, ali nismo čuli drugu stranu da li postoji razlog zašto kredit nije realizovan. Nema dovoljno informacija", kaže Nemanja Nenadić, izvršni direktor Transparentnosti Srbija .

On dodaje da nije glavno pitanje subvencija za Železnicu.

"Nije pitanje treba li im subvencija već da li moraju da budu tolike. Jako je važno da buduće troškove kontroliše kvalitetno rukovodstvo koje će biti pod nadzrom. To su odgovori koje građani treba da dobiju", navodi Nenadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: