Želimo srpske kompanije u Hrvatskoj

Ambasador Hrvatske u Beogradu Gordan Markotić izjavio je da Hrvatska raspisuje tendere za privatizaciju bivših vojnih objekata, uglavnom turističkih.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.09.2014.

13:40

Default images

On je pozvao zainteresovane srpske kompanije da učestvuju i ocenio da je ekonomska saradnja Hrvatske i Srbije i dalje veoma dobra.

"U 2013. je ostvarena robna razmena od skoro 700 miliona evra, što je dobar rezultat ako se zna da je razmena u najboljim danima iznosila milijardu i sto miliona evra", rekao je Markotić Tanjugu.

Hrvatski diplomata je uveren da ima mogućnosti za dalju saradnju.

"Države su postavile dobar okvir, ali one ne mogu naterati privrednike da saradjuju, oni sami moraj naći svoj interes. Mi ohrabujemo privrednike iz Srbije da ulažu", tvrdi Markotić.

"U tom kontekstu posebno ističemo zajedničke nastupe na trećim tržistima i ohrabrujemo privrednike sa obe strane da izvide te mogućnosti", rekao je ambasador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: