Kif: Mere vlade izuzetno važne

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Denis Kif ocenio je da su mere fiskalne konsolidacije, koje Vlada Srbije namerava da usvoji, veoma važne.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.09.2014.

13:18

Default images

"Što se tiče ekonomskih reformi, mislim da je ovde politika Vlade Srbije dosta jasna i ima napretka. Pre mesec dana usvojeno je nekoliko važnih zakona - o radu, o medijima i mislim da je to napredak, to je važno. Sada imamo drugo pitanje, a to je implementacija", rekao je Kif za Tanjug.

Prema njegovim rečima, još jedno bitno pitanje u sferi reformi je pitanje rebalansa budžeta.

"Mere fiskalne konsolidacije koje je premijer Vučić najavio 18. septembra su izuzetno važne. Smatram da su u kombinaciji sa novim zakonima ovo pozitivni koraci u pravcu reformisanja srpske ekonomije i nastavka procesa približavanja Evropskoj uniji."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: