Francuski piloti produžili štrajk

Francuska aviokompanija Er Frans saopštila je da će štrajk pilota, koji je trebalo da bude prekinut 22. septembra, biti nastavljen do petka, 26. septembra.

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

09:21

Default images

"Er Frans izražava žaljenje što su piloti najavili da će produžiti štrajk do 26. septembra. Ne čekajući ishod pregovora sa sindikatom, Er Frans poziva svoje putnike da odlože putovanja ili da besplatno zamene kartu", navodi se u saopštenju rukovodstva aviokompanije.

Juče, petog dana štrajka, otkazano je 55 odsto letova.

Piloti u štrajku traže isti ugovor o radu za sve pilote, jer su nezadovoljni najavljenim planovima za razvoj niskobudžetne aviokompanije Transavija koja je nastala u saradnji Er Fransa i holandskog KLM-a.

Prema tom planu, većina pilota bi radila po ugovoru na određeno vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: