Poslodavci: Siromašni zaštićeni

Najvažnije je da su građani sa najmanjim platama i penzijama dobili uverenje da mere štednje neće pogoršati njihovu situaciju, ocenio je Nebojša Atancković.

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

16:41

Default images

O merama Vlade Srbije se govorilo i one nisu iznenađenje, a ako budu ispunile ciljeve može se očekivati poboljšanje životnog standarda u narednim godinama, rekao je Atancković koji je predsednik Unije poslodavaca Srbije

"Najvažnije je da su oni sa najmanjim platama i penzijama dobili uverenje da se došlo do rešenja koje neće nikako pogoršati njihovu situaciju i da se njihova primanja neće smanjivati, već će se uštede praviti kod onih sa najvišim primanjima.

Štednja je, kako kaže, neophodna.

"Građani koji imaju veće penzije i plate su u situaciji da već sada na neki način više osete neophodnosti dalje štednje", rekao je Atanacković koji, međutim, smatra da će Vlada Srbije sada imati problem da ubedi međunarodne kreditore, pre svega MMF, da će ove mere biti dovoljne.

Komentarišući očekivanja da se boljitak može očekivati 2016. godine, Atanacković je kazao da restriktivne mere koje će se sprovoditi do kraja ove i delom iduće godine moraju dovesti do toga da se oseti boljitak, jer, kako je objasnio, posle svakog pada dolazi porast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: