"Obnovićemo tri puta u Ljuboviji"

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je da će sutra početi radovi na obnovi puta Ljubovija - Majdan.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.09.2014.

13:26

Default images

Prema njegovim rečima, to javno preduzeće uložiće oko milion evra u obnovu puteva oštećenih u poplavama u toj opštini.

Za sanaciju puteva koji su širom Srbije oštećeni u poplavama u 2014. će ukupno biti potrošeno 4,5 milijarde dinara, rekao je Drobnjak Tanjugu, ističući da Putevi Srbije pomažu opštinama u obnovi lokalnih puteva iako to nije direktno u njihovoj nadležnosti.

Putevi Srbije su iz svojih sredstava od majskih poplava do sada ukupno uložili u obnovu putne mreže oko tri milijarde dinara u više od 40 opština, precizirao je on.

Drobnjak je kazao da je vlada odlučila da se, posredstvom Mnistarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Puteva Srbije, pomogne loklalnim samoupravama, među kojima je i Ljubovija i da je sve pripremljeno da se u toku ove godine urade tri puta u toj opštini.

"Rukovodstvo LJubovije je prošle nedelje bilo kod mene i dogovorili smo se da uradimo tri najvažnije stvari - put ka Majdanu u dužini od 2,4 km u vrednosti oko 50 miliona dinara i to je veza sa državnim putem Ljubovija - Mali Zvornik, zatim lokalni put za Gornju Trešnjicu u dužini oko tri km u vrednosti 17 miliona i da uradimo državni put prvog A reda Gračanica - Mačkov Kamen u dužini oko dva km, a vrednost je oko 44 miliona dinara", naveo je Drobnjak.

On je kazao da će ta tri puta biti završena tokom septembra i u oktobru. Kako je rekao, sa lokalnom samoupravom i vladom je dogovoreno da se u ovoj godini uradi i projekat puta od Ljubovije do Krupnja, u dužini oko sedam km, a vrednost radova biće oko 250 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: