Uklonjeno 27 km šina za BG na vodi

U železničkoj stanici Beograd, u Savskom amfiteatru, demontirano oko 27 kilometara šina, u okviru prve faze projekta "Beograd na vodi".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.09.2014.

15:47

Default images

Kako su saopštile Železnice Srbije, do kraja te faze biće demonirano ukupno oko 48 kilometara železničkih šina.

Radovi su počeli 8. marta ove godine i do danas je u beogradskoj stanici na lokacijama "zapadna ploča", "severna ploča", "Blok obala - blok prelaz", "Beograd spoljna" i "Beograd spoljna - carinski koloseci" demontirano ukupno 26.728 metara šina, 47 skretnica, od kojih su šest ispravne i mogu se koristiti na drugim prugama, više od 15.000 komada sitnog kolosečnog materijala (vezice, vijci, tirfoni), kao i više hiljada kolosečnih pragova.

Demontažom elektrotehničke infrastrukture dobijeno je 1.840 kilograma starog bakra i 33 stuba kontaktne mreže sa pričvrsnim priborom.

Za železničku stanicu Vladičin Han utovareno je i otpremljeno 10 plato vagona sa 788 starih betonskih pragova, dok su tri upotrebljive skretnice već otpremljene u železničku stanicu Beograd Ranžirna u Makišu.

Na demontaži i uklanjanju elemenata železničke infrastrukture angažovana je operativa Železnica Srbije, a podsećanja radi, u vreme majskih poplava radovi u stanici Beograd iz predostrožnosti se nisu izvodili.

Tokom prve faze radova biće ukupno demontirano u železničkoj stanici Beograd oko 48 kilometara šina, 105 skretnica i elektrotehnička infrastruktura u savskom priobalju, a procenjena vrednost radova je oko 2,55 miliona evra, navedeno je u saopštenju srpske železnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: