Novi put Bahrein-Saudijska Arabija

Drugi autoput koji će povezati Bahrein i Saudijsku Arabiju koštaće oko pet milijardi dolara, izjavio je ministar saobraćaja Bahreina Kamal bin Ahmed.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.09.2014.

15:32

Default images

"Izgradnja puta, bedema i mostova koštaće oko pet milijardi dolara (3,9 milijardi evra), a projekat će uključivati i železničku liniju između dve države", rekao je ministar za agenciju Frans pres na marginama dvodnevne poslovne konferencije u Manami.

"Detalji projekta, koji će uključivati autoput i prugu za teretni i putnički saobraćaj, biće razrađeni na sastanku dve zemlje idućeg meseca, a tačna ruta gotovo je finalizovana", rekao je Bin Ahmed, dodajcuhi da Bahrein i Saudijska Aranija rade na rešavanju tehničkih pitanja, uključujući finansiranje projekta, u koji žele da uključe i privatni sektor.

Monarhije koje razdvaja Persijski zaliv povezane su od 1986. 25 kilometara dugim autoputem "Kralj Fad" koji se sastoji od pet mostova koji povezuju ostrvca na koja se autoput oslanja.

Železnica između Bahreina i Saudijske Arabije biće deo železničke mreže Zalivskog saveta za saradnju (GČ), čiju su izgradnju odobrili lideri Bahreina, Kuvajta, Omana, Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije 2004, a završetak radova očekuje se 2017.

Regionalna železnička mreža trebalo bi da bude duga 2.000 kilometara, a ukupna cena njene izgradnje procenjuje se na 20 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: