Španci povratili utajenih 28 mlrd €

Španija je povratila 28 miliajrdi evra otkako je pre dve godine lansirana akcija u cilju borbe sa utajom poreza i jačanja javnih finansija.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

17:24

Default images

Ministar finansija Kristobal Montoro naveo je da je Madrid, u okviru akcije, 2012. prikupio 11,5 milijardi evra, 11 milijardi u 2013, a u prvoj polovini ove godine 5,5 milijardi evra, prenosi Frans pres.

Konzervativna španska vlada je pre dve godine naložila pojačanu poresku inspekciju u okviru mera za izlazak iz finansijske krize koja je potresala celokupnu evrozonu. Zvaničnici u Madridu procenjuju da je crna ekonomija činila gotovo četvrtinu bruto domaćeg proizvoda Španije 2012.

"Uvereni smo da je kontinuirana borba protiv utajivača poreza jedini način da se taj problem reši", rekao je Montoro u obraćanju parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: