Dani polja soje bez GMO

U organizaciji Dunav Soja centra i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo 3. septembra, biće održana prezentacija Dani polja soje, posevećena gajenju bez GMO.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

15:06

Default images

Kako je najavljeno, to je samo jedna u nizu prezentacija koje će "Dunav Soja centar" nastaviti da sprovodi, kako u Srbiji, tako i u regionu, sa ciljem podsticanja proizvodnje soje u skladu sa standardom "GMO free", kojim će se omogući veći plasman domaće soje na strana tržišta.

Prezentacije će biti sprovedene na demo polju Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, a tom prilikom biće predstavljeni sortni i agrotehnički ogledi, koji uključuju datum setve i gustinu, folijarnu prihranu i efikasnost herbicida.

Pored brojnih predstavnika domaćih kompanija i proizvođača, biće prisutni i predstavnici austrijskih, švajcarskih i nemačkih firmi, koji su zainteresovani za ostvarivanje saradnje sa srpskim proizvođačima soje.

Regionalni centar "Dunav Soja" osnovan je u aprilu u Novom Sadu kao podrška domaćim proizvođačima, sa osnovim ciljem da upozna proizvođače i distributere sa standardom kvaliteta koji je priznat u zemljama Dunavske regije i Zapadne Evrope.

Pored toga, Centar najavljuje da će aktivno raditi na povezivanju domaćih i stranih kompanija, otvarajući mogućnosti za veći plasman soje na strana tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: