EPS će otpuštati ali i zapošljavati

EPS će u procesu promene organizacije, zapošljavati u proizvodnom sektoru, a ne samo otpuštati višak, najavio je vršilac dužnosti direktora Aleksandar Obradović

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.09.2014.

12:39

Default images

On je u Lazarevcu, prilikom potpisivanja ugovora o prelasku dela proizvodnih radnika iz preduzeća "Kolubara usluge" u Rudarski basen "Kolubara", rekao da je i taj čin jasan signal da organizacione promene ne znače samo otpuštanje.

Ugovor o radu danas je potpisalo 80 radnika "Kolubara usluga", a ukupno se iz tog preduzeća koje je iz RB "Kolubara" izdvojeno 2005. godine, u bivšu kompaniju vratilo 1.399 ljudi.

"Prosec korporativizacije znači da EPS mora da posluje efikasnije i profitabilnije. Analize organizacione šeme su pokazale da nedostaju radnici u produktivnom delu: rudarstvu, proizvodnji i distribuciji električne energije", rekao je Obradović.

Promena organizacije koja dolazi obuhvatiće i rešenje problema viškova u neproduktivnom delu, ali u saradnji sa sindikatima i na transparentan način.

"Svi moramo da imamo jedan zajednički cilj: da EPS posluje uspešnije i bolje od 1. janura 2015. EPS će biti potpuno na tržištu jer će i domaćinstva moći da biraju snabdevača strujom", rekao je Obradović.

Dodao je da će EPS-u trebati podrška Vlade Srbije da se "odbrani rudarski sektor" jer EU ne želi razvoj rudarstva i proizvodnje struje iz lignita.

"Zato nam je potrebna podrška Vlade da se rudarski sektor odbrani", kazao je Obradović i dodao da EPS, da bi dobio podršku, mora da dokaže da je efikasan u poslovanju i da proizvodi struju po najnižnoj mogućoj ceni i posluje profitabilno", rekao je Obradović.

Direktor RB "Kolubara" Milorad Grčić je kazao da su radnici "Kolubara usluga" potpisali ugovore o radu na dve godine, a potom će dobiti ugovore na neodređeno vreme.

On je istakao da su ti radnici neophodni procesu proizvodnje i dodao da ta kompanija ima manjak zaposlenih u proizvodnji zbog odlaska oko stotinu ljudi u penziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: