Građevinska direkcija pod lupom

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović najavila je da će naredne nedelje početi nadzor na radom Građevinske direkcije Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 31.08.2014.

12:27

Default images

Ministarstvo će zajedno sa inspekcijskim službama da se pozabavi radom Direkcije i to ne samo trenutnim problemima vezanim, na primer, za zgrade koje tonu u naselju Braće Jerković ili za "smrdljive zgrade" u naselju Mileva Anštajn, rekla je Mihajlović novinarima u pauzi razgovora sa građanima koji su u velikoj meri prigovarali baš na rad Direkcije.

Ona je podsetila da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kada su u pitanju "smrdljive zgrade" naložilo da se ljudima obezbede stanovi, a da se problem rešava i kod nadležnih organa, jer, kako je rekla, ljudi moraju da imaju mogućnost da žive u zdravim stanovima.

"Koliko sam upoznata, podignute su određene prijave", rekla je Mihajlović u Skupštini grada Beograda i navela da su se građani, osim na rad Direkcije žalili i na probleme vezane za legalizaciju, izdavanje građevinskih dozvola, životnu sredinu, splavove, električnu energiju i da 80 odsto njih dobije odmah informaciju.

Ona je novinarima rekla i da ima zamerke na rad prethodnika u Ministarstvu, jer ni nakon tri meseca od kada je preuzela to Ministarstvo, ne mogu da kompletiraju arhivu, ni da skupe sve ugovore.

"Da bi kao ministar znala da li ugovor postoji ili ne, a da ne govorim o nekim drugim stvarima", rekla je ona očekujući da se ovim pozabave i drugi nadležni organi i kao drastičan primer nezadovoljstva navela deonicu Ub - Lajkovac.

"Neko je potpisivao ugovor u trenutku kada nije imao saznanje da li će i kada će nešto da se gradi", rekla je ona i navela da nastavlja praksu razgovora sa građanima, jer je to fantastičan način da u realnosti vidimo probleme i da kroz određene pravilnike i zakonska resenja pokušamo da ih rešimo.

Ona je najavila da će svakog drugog vikenda, u pratnji saradnika, razgovarati sa građanima u drugom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: