Kako su se obogatili Evropljani?

Independent je objavio zanimljivu interaktivnu mapu najbogatijih Evropljana u svakoj državi kontinenta.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

14:16

Default images

Evropljani su svoj imetak stekli uglavnom svojim biznisom, nasleđivanjem po porodičnoj liniji, kao i nasleđivanjem po smrti supružnika.

Na mapi je i Miodrag Kostić kao najbogatiji Srbin sa procenjenih 700 miliona evra. A osim imena bogataša, mapa pokazuje i poreklo nekih od naših omiljenih proizvoda. Na primer, Italijan Mikele Ferero obogatio se zahvaljjući kremu Nutela. Najbogatiji na mapi je Španac Amansio Ortega, vlasnik Zare sa oko 62 milijarde dolara što ga ujedno čini i jednim od najbogatijih ljudi na planeti. Ovaj "skromni milijarder", kako ga često zovu, krenuo je od nule da bi skočio na treće mesto na najsvežijoj Forbsovoj listi milijardera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: