VWSK - najbolji rezultat u istoriji

Kompanija Folskvagen Slovačka proizvela je u prvom polugodištu ove godine više od 222.970 vozila, što je najbolji rezultat u 23 godine dugoj istoriji firme.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.08.2014.

09:41

Default images

"I pored intenzivnih priprema za nove modele 'folksvagen tuareg' i 'porše kajen' uspeli smo da tokom prvih šest meseci prozvodnju održimo na stabilnom nivou. Automobili iz našeg portfolia imaju kupce u celom svetu", rekao predsednik upravnog odbora VW SK Albreht Reimold.

Proizvodnja menjača za vozila koncera povećana je u odnosu na prvo polugodište prošle godine 16 odsto, na 150.650 komada. U fabrici u mestu Martin proizvodnja je povećana pet odsto, na 17,8 miliona komponenti.

Promet kompanije je od januara do juna dostigao 3,3 milijardi evra, jedan odsto više na godišnjem nivou, preneo je sajt sme.sk.

Folksvagen Slovačka postoji od 1991. i proizveo je više od tri miliona vozila. Spada među najveće izvoznike, investitore i poslodavce u privatnom sektoru u Slovačkoj. Zapošljava više od 9.400 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: